Cercar: 
Art Urbà a Santa Eulàlia

Tòtems de Riera Blanca

creat per la TonaL'H
Tòtems és una intervenció artística en homenatge a les cultures del món. Un homenatge a totes i tots els que hem nascut a L’Hospitalet i Barcelona o que hem vingut de diferents punts del país, i del planeta, a coexistir en aquestes dues ciutats. A viure en elles anys de la nostra existència i en molts casos, tota una vida.

La idea d'univers en Tòtems, es basa en el valor de l'aprenentatge infinit que genera l'encreuament entre les cultures. Tots els colors, les llengües, els accents i les complexions físiques de l'ésser humà tenen un origen i un imaginari lligats a una herència ancestral que ha estat condicionada per la geografia, la naturalesa i el món animal en el qual s'han desenvolupat.

Entendre la idea d'univers és ser conscient de la importància que té cada ésser viu, ja sigui humà, animal o vegetal, i ser conscient de l'enriquidor que és per al desenvolupament, personal i col•lectiu, entendre i aprendre dels diversos costums i formes de vida. Respectar-nos com a espècie, amb totes les nostres diferències, particularitats i identitats, per a poder a la fi respectar a la resta de formes de vida amb les quals compartim aquest planeta.

Intervenció Artística
Tòtems de Riera Blanca és una intervenció que fa referència a la naturalesa, a la Terra, a les diferents visions cosmogòniques del món i als seus cinc continents . Els Tòtems evoquen diferents cultures entrellaçades per una estructura de ferro i pintura que representa la naturalesa i que serveix com a univers d'unió.
Hem volgut remarcar que les columnes sostenen un pont que uneix les ciutats de Barcelona i L’Hospitalet. Es tracta d'una frontera però sobretot és un lloc de pas, d'intercanvi. La unió de dues ciutats que s'han creat sobre una mescla i suma de cultures , sent pel mateix un encreuament cultural.
En el projecte ha treballat un grup de deu persones que formen part de l'Associació
Cultural Tonal’H en un període ininterromput de quatre mesos. Cada integrant ha aportat el seu gra de sorra en el procés combinant diferents disciplines d'oficis tradicionals, pintura i street art.
Els materials principals són la fusta, el ferro, la pintura i el grafiti combinant diferents textures i llenguatges artístics , però sobretot l'ús de materials reciclats provinents dels punts de reciclatge locals, i altres punts del barri, que van ser trobats durant el procés de construcció.
Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet