Cercar: 
Art Urbà a Florida-Les Planes

LH Gent Gran

amb Elisa Capdevila, Rebobinart i Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Aquest projecte d’intervenció artística comunitària forma part d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de l’Hospitalet dins del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida, que té per objectiu apoderar a diversos col·lectius de la ciutat a través de l’art.

A través del muralisme i la pintura, Elisa Capdevila ha desenvolupat un estil realista que plasma amb molta sensibilitat les relacions humanes, sovint des d’una perspectiva femenina. Durant les setmanes prèvies a l’execució del mural, l’artista va desenvolupar dinàmiques participatives amb els avis i les àvies de La Florida per tal de reflexionar conjuntament al voltant d’un discurs que fomenti la convivència, el coneixement mutu i el sentiment comunitari d’aquest col·lectiu. A partir de les seves aportacions durant aquestes sessions, l’artista va dissenyar una composició visual que potencia les relacions socials al barri amb la gent gran, aportant sempre un nou valor al seu entorn urbà. El mural final, per tant, és el resultat de la pròpia creativitat del col·lectiu.


Elisa Capdevila es va iniciar al món de l’art el 2013, deixant sense acabar una carrera de ciències i ficant-se de cap al procés d’aprendre a dibuixar i pintar apuntant-se a una acadèmia clàssica on, durant dos anys, va estar pintat al natural durant 7 hores diàries. Després d’aquests dos anys, encara sense haver acabat el programa, va començar a explorar ella mateixa el mitjà. Al poc temps l’artista va iniciar-se en el muralisme, descobrint doncs un món que li atreia molt per totes les possibilitats que oferia. Actualment combina aquesta disciplina amb la pintura d’estudi.

Rebobinart es va fundar el 2012 sota una clara filosofia social que posa l’art urbà al servei de la dinamització social i cultural de l’espai públic. Des de la nostra entitat fomentem una visió de l’art urbà professional posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que s’arrelen al territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen en la ciutadania un major sentiment de pertinença al seu barri o districtes propiciant una cultura de la participació i del pensament crític.

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet