Cercar: 
ART URBÀ AMB EL PLA INTEGRAL LES PLANES-BLOCS FLORIDA

La Florida de Lara Costafreda

amb Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet

Al novembre de 2021 l’artista Lara Costafreda va realitzar un mural artístic comunitari que s’emmarca dins del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida. Aquesta ha estat una producció de Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Lara Costafreda treballa desenvolupant projectes d’il·lustració i direcció creativa per a publicacions, marques i agències a nivell internacional. Alhora, impulsa projectes d’impacte social relacionats amb la immigració, el racisme, la cultura de la pau, l’ecologisme o la justícia social, entre d’altres. De la mateixa manera, aquest pla col·laboratiu pretén acostar l’art urbà a les persones i les seves zones d’habitatge.

La proposta del mural parteix d’una sessió de treball de dues hores amb els infants del’Esplai La Florida de L’Hospitalet de Llobregat. En aquesta sessió els infants van dibuixar diverses propostes, que Lara Costafreda va analitzar posteriorment i les va dividir  per temàtiques, de les que en va seleccionar tres: vegetació, formes abstractes i ocells.
El mural fusiona aquests tres conceptes amb l’estil floral de la Lara Costafreda, amb conceptes vinculats a l’escola com “joc” i “llibertat” i amb conceptes socials vinculats al barri de La Florida com “justícia social”.

Com a activista artística, Lara Costafreda va estar molt motivada en participar en aquest projecte capaç de generar un impacte positiu en un entorn. El resultat final demostra la seva capacitat per plasmar problemàtiques socials amb un estil subtil i molt atractiu estèticament.

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet