Cercar: 
Veure imatge de Cuerpos sonoros de Kenor (nova finestra)
ART URBÀ AMB EL PLA INTEGRAL LES PLANES-BLOCS FLORIDA

Cuerpos sonoros de Kenor

amb Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet

El mes de setembre del 2021 l’artista Kenor va pintar un mural artístic comunitari com a part del projecte del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida. Aquesta ha estat una producció de Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest projecte col·laboratiu pretén acostar l’art urbà a les persones i les seves zones d’habitatge. Cada intervenció es centra en una temàtica concreta i en aquesta ocasió el mural gira entorn a la geometria.

El disseny del mural es va fer a través d’un procés participatiu amb infants i joves de l’Esplai La Florida. A partir d’una sessió participativa van poder conèixer a l’artista i el seu procés de creació. Kenor va recollir un seguit de propostes fetes per aquests joves i infants, les quals van servir d’inspiració per a l’artista, a l’hora de dissenyar l’esbós.

Veure imatge de Teo Vázquez (nova finestra)
Art Urbà a La Florida

Teo Vázquez

Projecte Concurs BRIDGES: Desafiant Narratives migratòries

“Bridges” és un projecte que té com a objectiu reflexionar i contribuir a la transformació de narratives dominants i excloents sobre la migració a través del cultura hip-hop. Pretén també servir com a plataforma per al diàleg entre artistes i la comunitat migrant.

En aquest mural fotogràfic que aquí mostrem l'artista ha retratat a unes ballarines del barri. Filles de pares emigrants. Zaira del Salvador, Naik de la Republica Dominicana i Estef de l'Equador. Les tres es van conèixer a través del ball. Avui dia ballen tant a nivell professional com al carrer, una història real d'inclusivitat que representa moltes altres.

Veure imatge de  Nero di China (nova finestra)
Les columnes de La Bòbila

Nero di China

Artista
Al Hall del Centre Cultural La Bòbila hi podeu trobar una columna molt diferent a la resta. L’artista italià Nero di China ha deixat la seva empremta en forma de petits dibuixos en blanc i negre.
Veure imatge de  MuraL'H (nova finestra)
Art Urbà a Isabel La Catòlica

MuraL'H

amb Contorno Urbano
Amb el patrocini de Grup Memora i el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet , Contorno Urbano porta a terme una iniciativa denominada MuraL’H per pintar diversos ponts de la ciutat amb un objectiu comú: suscitar un debat sobre l’ús del l’espai públic i millorar la vida quotidiana de la gent a través de l’art.
Veure imatge de clica per veure més imatges (nova finestra)
Les columnes de La Bòbila

I Love Kawaii Graffiti

Cute Doodles by Garbi KW
Garbi KW proposa un treball híbrid entre moltes disciplines dispars: disseny, art, publicitat, estètica, cinema, instal•lacions, collages, videoart, cartellisme, pintura, il•lustració, actes preformatius, etc. En definitiva, és un autor hereu de les fonts més clàssiques, però alhora usa components estratègics que serveixen per reclamar l'atenció de la mirada de l'observador digital (xarxes socials, pàgina web, blog) i que estenen el discurs més enllà d’alló merament físic per traslladar a l'espai virtual un sistema premeditat de difusió artística.
Veure imatge de  Dóna la cara per la teva ciutat (nova finestra)
Art urbà a l'antic Mercat de Can Vidalet

Dóna la cara per la teva ciutat

amb Rebobinart i l'Ajuntament de L'Hospitalet
El juliol del 2014 el Centre Cultural la Bòbila i l’associació RebobinArt van posar en marxa un projecte d’art urbà al barri de Pubilla Cases.
“Dóna la cara per la ciutat” és una iniciativa que neix amb la voluntat d’involucrar i de representar els veïns i les veïnes del barri, així com també els comerciants. Artistes urbans van portar a terme retrats de les seves cares amb la tècnica del grafitti urbà a les persianes del mercat de Can Vidalet a Pubilla Cases.
Veure imatge de  12+1 (nova finestra)
Art Urbà a La Torrassa

12+1

amb Contorno Urbano
12+1 és un projecte que pretén portar el concepte de galeria a un altre nivell, a una escala i un llenguatge diferent mitjançant l’ús de  murals de gran format , creant un espai expositiu a peu de carrer, més pròxim a la ciutadania.
Veure imatge de  Obrim l'Escola Ernest Lluch (nova finestra)
Art Urbà a La Torrassa

Obrim l'Escola Ernest Lluch

amb Contorno Urbano y AMPA Ernest Lluch
Aquests murals formen part de la reivindicació per part de l'ampa Ernest Lluch i la ciutat de L'Hospitalet per a la construcció de l'escola. Actualment aquesta escola està situada en barracons prefabricats a l'espera de la construcció de l'edifici definitiu per part de la Generalitat de Catalunya.
Veure imatge de  MuraL’H H101 (nova finestra)
Art Urbà al Gornal

MuraL’H H101

amb Contorno Urbano
L'artista conegut com H101 es l'autor d'aquest mural situat entre els barris de Gornal i Bellvitge. En aquesta obra H101 ens mostra la seva visió de la ciutat de L'Hospitalet fent us d'una original simbologia que sempre acompanya a les seves obres. Aquesta càrrega simbòlica , juntament amb l'utilització d'elements i formes geomètriques transporten a l'espectador al particular mon de H101.
Veure imatge de  El Parc de la Serp (nova finestra)
ART URBÀ A SANT JOSEP

El Parc de la Serp

El Parc de la Serp a l’Hospitalet de Llobregat ha estat aquesta vegada l’escenari d’aquesta intervenció artística. Sota el projecte de l’Ajuntament de l’Hospitalet el parc ha estat remodelat i aquí és on entra l’actuació de Rebobin-Art. Els artistes Lucie, Jalón de Aquiles i Aram Rah ha realitzat la creació d’un mural on els motius del mateix fan honor al nom de la plaça.
Veure imatge de  Art Urbà a Pubilla Cases (nova finestra)
Mural ceràmic de Rosa Satoca

Art Urbà a Pubilla Cases

amb l'Escola Massana i Ajuntament de L'Hospitalet
El carrer Simancas té una peça d’art urbà creada per l’artista Rosa Satoca sota la direcció de Matilde Grau i que compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’Escola Massana.
L’obra, que representa un grup de fulles d’alzina, té una grandària de 16 metres quadrats i està format per 408 rajoles de ceràmica cuites a 1000 graus de temperatura.
Veure imatge de  El pont del Canigó (nova finestra)
Art Urbà a L'Hospitalet

El pont del Canigó

amb Monkey Fingers
Amb el patrocini de Grup Memora i el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet , Contorno Urbano porta a terme una iniciativa denominada MuraL’H per pintar diversos ponts de la ciutat amb un objectiu comú: suscitar un debat sobre l’ús del l’espai públic i millorar la vida quotidiana de la gent a través de l’art.
.
Veure imatge de  TemporalMente (nova finestra)
Les columnes de La Bòbila

TemporalMente

de BL2A
Aquest misteriós artista urbà resumeix la seva filosofia en aquestes breus però contundents paraules:
"Convençut que el carrer és la galeria més democràtica que existeix i amb la necessitat d'alliberar les idees tancades en la meva bloc, desenvolupo el projecte BL2A, amb el qual rescato taulells i rajoles convertint-los en suport de la meva obra.
El procés de creació de cada obra conclou en fixar-la al carrer, convertint al transeünt en espectador d'una obra efímera que normalment troba per sorpresa."
BL2A
Veure imatge de  MuraL'H amb Contorno Urbano (nova finestra)
Art Urbà a Bellvitge

MuraL'H amb Contorno Urbano

Pas de vianants creat per ONCE
Al desembre de 2016 el col·lectiu ONCE pinta el tercer mural del projecte MURAL’H , promogut per l'associació Contorno Urbano de L'Hospitalet de Llobregat.
És la quarta acció de MURAL’H, un projecte que pretén actuar sobre tots els barris de L'Hospitalet de Llobregat per transformar la ciutat, partint de la integració social i l'urbanisme.
El projecte està patrocinat per GRUP MEMORA i hi han col·laborat Montana Colors i l’Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat.
Veure imatge de Art urbà (nova finestra)
amb Contorno Urbano
En aquesta acció coordinada per Kwets 1 de Contorno Urbano, es crea un mural que reivindica la identitat d'un barri de la ciutat amb molt caràcter i una lluita veïnal molt arrelada, amb l'objectiu de mostrar el sentiment d'un barri i representar entre tots el que ho caracteritza.
Veure imatge de  40è Aniversari Club Sanfeliu-Sant Ildefons (nova finestra)
Art Urbà a Sanfeliu-Sant Ildefons

40è Aniversari Club Sanfeliu-Sant Ildefons

amb la Mireia Ruiz i el Raúl Ramos
A partir de l’aniversari de l’esplai Sanfeliu–Sant ildefons, s’han fet tallers per treballar el procés participatiu del mural amb artistes com la Mireia Ruiz i el Raúl Ramos. Es va decidir què es pintaria, i el dia de la celebració es va fer una convocatòria oberta perquè hi participés tothom qui ho volgués.
Veure imatge de  The Acid Side (nova finestra)
Art Urbà a Santa Eulàlia

The Acid Side

amb els Monkey Fingers
El camaleó és un animal que no entén de colors, ja que els té tots en la seva pell. Un rèptil capaç de mimetitzar-se d'una manera psicodèlica; com el moment àlgid de l'àcid, ple de color, ple de vida.
Veure imatge de  Mural a l'Avinguda Primavera (nova finestra)
Art Urbà a La Florida

Mural a l'Avinguda Primavera

amb LHOne, Press Fusion, Esplai La Florida i EMMCA
Amb motiu de les Festes de Primavera de la ciutat d'aquest 2017 els artistes Dario LHOne i Pres Fusion van pintar un mural de més de 70 metres a l'Avinguda Primavera de L'Hospitalet. Van comptar amb la col·laboració de veins del barri de la Florida, de l'Esplai Florida i dels alumnes de l'EMMCA (Escola Municipal de Música-Centre de les Arts).
Veure imatge de  Gener 2017: Irene López León (nova finestra)
amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Irene López León va inaugurar la segona edició del projecte 12+1 al gener del 2017 a L’Hospitalet.
L’artista juga amb la perspectiva per crear una nova dimensió i transportar-nos a un espai imaginari.
Veure imatge de  Febrer 2017: Roc Blackblock (nova finestra)
12+1 Segona edició

Febrer 2017: Roc Blackblock

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Sota el títol "Llibera l'infant que portes dins" ROC BLACKBLOCK va pintar aquest mur de la Torrasa de l’Hospitalet al mes de febrer dins del projecte 12+1. Tracta sobre una  dona  dins d’una gàbia que imagina dins del seu cap la llibertat. Els stencials han estat creats a partir d'una magnífica fotografia de Janina Riera de Companyia Dudu Arnalot. La fotografia és de Clara Antón Artwork.
Veure imatge de  Març 2017: Elbi Elem (nova finestra)
12+1 segona edició

Març 2017: Elbi Elem

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
En el mes de març de 2017 i dins el projecte 12+1 de L'Hospitalet l'artista Elbi Elem, va intervenir l’espai urbà amb la seva espectacular obra titulada El Círculo.
Veure imatge de  Abril 2017: Edjinn (nova finestra)
12+1 segona edició

Abril 2017: Edjinn

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
L’estil naíf i satíric de l’il·lustrador barceloní Edjin va arribar a la paret del pont de La Torrassa a gràcies al projecte 12+1 de Contorn Urbà. Una divertida intervenció el resultat de la qual és fruit d’una tècnica espontània i un simpàtic estil d’il·lustració i que aborda el tema de la descontextualización tecnològica generacional..
Veure imatge de  Maig 2017: BYG (nova finestra)
12+1 segunda edición

Maig 2017: BYG

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Durant el mes de maig el mur de La Torrassa que acull el projecte 12+1 de Contorno Urbano va estar pintat per BYG, col·lectiu format per Patricia Bolinches i Luis García, especialistes en il·lustració i arts gràfiques.
Veure imatge de  JUNY 2017: Laura Llaneli (nova finestra)
12+1 Segona edició

JUNY 2017: Laura Llaneli

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Durant el mes de juny de 2017 es pot contemplar al barri de La Torrassa el mural que porta per títol "Our actions becoming the policy" de l'artista Laura Llaneli.
Veure imatge de  tapes del món i art urbà (nova finestra)
Art urbà al Districte Cultural

tapes del món i art urbà

mural realitzat per Kwets
Mural realitzat per l'artista Kwets amb motiu de la segona edició del festival gastronòmic Tapes del Mon organitzat per l'Associació de Gastronomia i Turisme.

El mural està realitzat sobre la paret exterior de la fàbrica de pintures Mongay.

Aquesta empresa, fundada el 1917, és la fàbrica de pintures més antiga d'Espanya en funcionament. Amb aquest mural, es va voler posar en valor la història de l'espai i donar-li visibilitat.
Veure imatge de  APS a l'Institut Torras i Bages (nova finestra)
Art urbà a Can Serra

APS a l'Institut Torras i Bages

amb els alumnes, pares i mares, Benito Menni i El Llindar
Fruit d'un APS organitzat per l'Associació Contorno Urbano, l'Institut Torras i Bages té les parets plenes dels colors dels grans murals que van ser pintats pels alumnes del centre educatiu, però també pels pares i mares dels mateixos estudiants. Els artistes BToy, Spogo i Maga van fer el suport artístic d'aquesta acció.
Hi han col·laborat també el CASM Benito Menni i la Fundació El Llindar.
Veure imatge de  Andy Warhol Mural by Uriginal (nova finestra)
Art urbà a La Torrassa

Andy Warhol Mural by Uriginal

dins del Projecte Polyhedric
L'Andy Warhol Mural, situada al barri de La Torrassa, constitueix tot un homenatge a la figura d'aquesta icona pop. L'artista hospitalenc Uriginal emmarca aquesta obra dins de la seva sèrie "Vértigo Perifèrico" en la que, traient la part positiva d'aquesta malaltia visual, atorga a les obres clàssiques una nova visió distorsionada.
Veure imatge de  TecHno by Kenor (nova finestra)
Art Urbà a Santa Eulàlia

TecHno by Kenor

dins del Projecte Polyhedric
Kenor és actualment el muralista contemporáni de l’Hospitalet més internacional, la seva obra està present a una multitud de ciutats d’Europa i Estats Units. El seu estil es basa en el Graffuturisme, que es compren com l’evolució del graffiti cap a les geometries.

Aquest mural anomenat tecHno, de 25 metres d’alçada, és el primer mural de gran escala que fa a la seva ciutat natal i al barri on va néixer.
Veure imatge de  Juliol 2017: Miedo12 (nova finestra)
12+1 Segona Edició

Juliol 2017: Miedo12

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Durant el mes de Juliol de 2017 l’artista convidat a participar en el projecte 12+1 de L’Hospitalet és l’artista Miedo12.
La obra, titulada “El no-res més que infinit” té la seva pròpia filosofia:  "Tot neix del no-res com un murmuri projectat sobre el subconscient, donant cos a una idea que acaba creant un holograma. On el principi i la fi són les lletres."
El projecte 12+1 és possible gràcies a l'Ajuntament de L'Hospitalet, Contorno Urbano, Mémora i Montana Colors.
Veure imatge de  Graffiti Inclusiu a l'UD Unificación Bellvitge (nova finestra)
amb Anna Vives, Fundació Imaginarium i UD Unificación Bellvitge
Al Camp de Futbol de la Unificación Bellvitge; els prebenjamins del club, persones amb necessitats especials i la pròpia Anna Vives i el seu equip van crear el graffiti: Futbol Inclusiu. L'obra mostra una persona cega, una altra amb cadira de rodes i un aleví tots ells compartint el futbol. Amb la col·laboració de la Fundació Imaginarium.
Veure imatge de  Monkey Fingers (nova finestra)
Les columnes de La Bòbila

Monkey Fingers

I seguim omplint el Centre Cultural La Bòbila d'artistes d'art urbà! En aquestes 2 columnes hem comptat amb la col·laboració dels Monkey Fingers, un col·lectiu d'artistes de L'Hospitalet de Llobregat que realitzen treballs i exhibicions de manera conjunta des de 2005. Una barreja de graffiti, disseny gràfic i il·lustració. La seva llarga experiència els fa resoldre de manera creativa tota mena d'encàrrecs
Veure imatge de Fotografia de Clara Antón Artwork (nova finestra)
12+1 tercera edició

Gener 2018: Zurik

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
El mural "Divided", que inaugura el 12+1 de l'any 2018 és obra de ZURIK, artista colombiana afincada a Barcelona.
Jugant amb els colors plans, Zurik incorpora figures femenines com a novetat.

Què és 12+1?
El projecte 12+1 és un projecte de la galeria urbana on dotze artistes seleccionats pintaran la seva obra en aquest espai d’exposició.
Cada obra té una durada aproximada de 30 dies, donant pas al següent artista.
El projecte pretén ser una mostra d’art urbà, grafiti i muralisme contemporani a l’abast de la ciutadania. Un cop els dotze artistes seleccionats han exposat la seva obra, es realitza una exposició col•lectiva amb la documentació anual del projecte i obres d’estudi de tots els artistes participants.
En aquest projecte, organitzat per Contorno Urbano, participen el Grup Mémora, Montana Colors i l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Veure imatge de  Agost 2017:  Fernando León (nova finestra)
12 +1 Segona Edició

Agost 2017:  Fernando León

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i  L' Ajuntament de l'Hospitalet
Durant el mes d'agost el mur de La Torrassa que acull el projecte 12 +1 de Contorn Urbà va estar pintat per Fernando León, il·lustrador i muralista holandès.
El projecte 12 +1 és possible gràcies a l'Ajuntament de l'Hospitalet, Contorn Urbà, Mémora i Muntanyesa Colors.
Veure imatge de  Setembre 2017: Murone (nova finestra)
12 +1 Segona Edició

Setembre 2017: Murone

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de l'Hospitalet
Durant el mes de Setembre de 2017 l’artista convidat a participar en el projecte 12+1 de L’Hospitalet és l’artista Murone.
Iker Muro és un il•lustrador i dissenyador gràfic. Comença a pintar murals el 2002 i reconeix que cada vegada més les parets i la pintura han anat substituint a l’ordinador.
Veure imatge de  Octubre 2017: Miquel Wert (nova finestra)
12+1 Segona edició

Octubre 2017: Miquel Wert

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Miquel Wert Jirheden  és un pintor hispà-suec que actualment viu I treballa a Barcelona. Llicenciat en Belles arts per la universitat de Barcelona, les seves obres I murals s’exhibeixen internacionalment en nombroses exposicions individuals I col•lectives des de l’any 2000.
L’artista està representat per diferents galeries nacionals I internacionals. Ha rebut diferents premis, participat en nombroses mostres col•lectives I fires d’art internacional I la seva obra es troba en col•leccions públiques I privades.
Veure imatge de  Novembre 2017:  Hosh (nova finestra)
12+1 Segona Edició

Novembre 2017:  Hosh

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana colors i Ajuntament de L'Hospitalet
En el mes de Novembre de 2017 i dins el projecte 12+1 de L'Hospitalet,  l'artista  Hosh va intervenir l’espai urbà amb la seva espectacular obra.
Hosh va començar a pintar grafiti l’any 1991 en la seva ciutat natal, Eivissa. El 1996 degut a la seva inquietud artística es trasllada a Barcelona on estudiarà la carrera de Belles arts. Paral•lelament continuarà, fins el dia d’avui, amb la seva trajectòria com escriptor de grafiti.
Veure imatge de  Desembre 2017: Pati Baztán (nova finestra)
12+1 segona edició

Desembre 2017: Pati Baztán

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
“NO TOCAR, recentment pintat” pel 12+1
Per a aquesta intervenció, Pati Baztán va voler fer reaccionar amb un traç negre gegantesc. Ella comenta que estem saturats de publicitat i #grafiti, generalment amb molt color, així que va decidir sorprendre amb una intervenció en blanc i negre que obligaria al públic a parar i reflexionar sobre el sentit de l’obra.
Veure imatge de  Febrer 2018: Alva Moca (nova finestra)
12+1 Tercera edició

Febrer 2018: Alva Moca

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
El mural representa la idea de poder ser més animals, més primitius, sense ego. Poder recordar que som diminuts en la immensitat de l’univers, sentir més, qüestionar el visible i invisible de la societat.
L’obra gràfica de Alva Moca és una mescla de collage, il•lustració, grafitti, pintura i reciclatge, tot això amb una gran influència del disseny gràfic.
Mural “Força de Pantera” pel 12+1
Veure imatge de  Març 2018:  Sue 975 (nova finestra)
12+1 Tercera edició

Març 2018:  Sue 975

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Durant el mes de Març el mur de La Torrassa que acull el projecte 12+1 de Contorno Urbano va estar pintat per Sue 975.
L’artista ha preparat per al projecte 12+1 una peça mural que pretén ser un estudi de llum del mur de L’Hospitalet. Una obra creada amb fluorescent, plata i reflectora. El resultat serà una sèrie de fotografies en les quals quedaran registrades les diferents formes  lumíniques del mur
Veure imatge de  Abril 2018 : XAV (nova finestra)
12+1 Tercera edició

Abril 2018 : XAV

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
L’artista va voler representar rates amb el seu particular sentit del detall. Il•lustren perfectament l’expressió “rates de biblioteques”, amb llapis i llibres. L’artista va amagar en el mural la paraula “Astúries” i “treze”, homenatge al graffitero Treze  (acidcollapse), mort el passat mes de gener.
Veure imatge de  Maig 2018: Udatxo (nova finestra)
12+1 Tercera edició

Maig 2018: Udatxo

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Durant el mes de Maig de 2018 es pot contemplar al barri de La Torrassa el mural de l' artista Udatxo. És un retrat urbà i una escena quotidiana on la llum i el color són els protagonistes, una obra on destaquen amb més força la cara i la motxilla.
Veure imatge de  Juliol 2018: Medianeras Murales (nova finestra)
amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
L’obra, creada per Medianeras Murales, és la representació d’un calçat utilitzat dins d’una caixa de sabates. El calçat usat es troba en l’àmbit d’alguna cosa ja utilitzada, al·ludint el valor atorgat a l’objecte vell o desgastat. Es busca generar un sentiment d´ estranyesa a l’espectador al revalorar un objecte amb història. A la vegada, una il·lusió de profunditat compon aquest contenidor del calçat, situant-l´ho com alguna cosa a ser cuidat o manipulat amb atenció.
Veure imatge de  Juny 2018: Joan Cabré (nova finestra)
12+1 TERCERA EDICIÓ

Juny 2018: Joan Cabré

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
HOT PÍXEL: Naturalesa i estètica digital

L’artista comenta així la idea d’aquest mural:

“En aquesta sèrie abunden els referents tecnològics, mostra com el mut digital interactua amb referents que pertanyen al món orgànic. La naturalesa observada des d’un punt de vista científic es barreja amb l’estètica digital.

Natiu de Mallorca i format en Belles-Arts a Barcelona, Joan Cabrer ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives a Espanya i Portugal. Ha estat artista resident en llocs de creació com a Hangar o Piramidón CAC (Barcelona)
Veure imatge de  Setembre 2018: Asu (nova finestra)
12+1 TERCERA EDICIÓ

Setembre 2018: Asu

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Aquesta obra d'Asu, inspirat des de petit per l’art sagrat  de l’Alhambra, les piràmides d'Egipte i les filosofies orientals, el mural evoca la barreja de concentració i respiració, les cal·ligrafies son complementaries com el ying i el yang, com el ple i el buit, aquestes tècniques permeten transmutar el mòn interior per canviar el mòn exterior i considerar l’art  com un camí introspectiu.
Veure imatge de  Agost 2018: Perrine Honoré (nova finestra)
12+1 TERCERA EDICIÓ

Agost 2018: Perrine Honoré

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Aquest mes d’agost de 2018 és l’obra de Perrine Honoré la que presideix el mur. El mural és generós pel que fa a formes i colors, ve a ritmar “El Barri” (Torrassa) per a aquest mes molt calorós d’agost.  El seu to lleuger i alegre crea un joc visual una mica boig!

"Entre abstracció i il•lustració, la idea és deixar al públic lliure d’interpretar l’obra com es vulgui.” En paraules de l’artista.
Veure imatge de  Novembre 2018: Lily Brik (nova finestra)
12+1 Tercera Edició

Novembre 2018: Lily Brik

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Segons paraules de la pròpia artista: "L'obra se situa en l'entrada del metro Torrassa, una zona transitada de gent que va i ve, amb presses, preocupada, en constant moviment i amb poc temps per dedicar-se a si mateix. Aquesta obra convida a la reflexió del descans, del respecte a un mateix i de procurar buscar un moment de solitud i pau per llegir o gaudir de la intimitat, un be escàs i necessari"
- Lily Brik

Veure imatge de  Octubre 2018: ETNIK (nova finestra)
12+1 Tercera Edició

Octubre 2018: ETNIK

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i  L' Ajuntament de l'Hospitalet
L'obra
L'obra és una sèrie de colors de fulles d'Acant i alguns d'elements arquitectònics geomètrics en blanc i la composició és un dualisme entre l'energia i la naturalesa. La fulla d'acant representa la naturalesa en aquest treball i és també un símbol que sovint es pot veure en diverses pintures i arquitectures clàssiques de la història de l'art i les geometries sòlides urbanes.

Etnik va néixer a Estocolm al 1972. Viu i treballa a Torí (Itàlia). Actiu des de principis dels 90 en l'escena del grafit, Etnik ha estat buscant noves formes de portar els límits del grafit clàssic a un nivell més alt de pintura; ha estat pintant murals a gran escala a tot el món i organitzant esdeveniments per connectar als millors artistes europeus.
Veure imatge de  Desembre 2018: SEPE (nova finestra)
12+1 Tercera Edició

Desembre 2018: SEPE

amb Contorno Urbano, Mémora, Montana Colors i Ajuntament de L'Hospitalet
Acabem la tercera edició del projecte #12mes1 de L'Hospitalet amb l'obra de SEPE titulada:"Samsara"
Samsara és una paraula sánscrita que significa "errant" o "món", amb la connotació de cíclic, canvi tortuós També es refereix al concepte de renaixement i mort de tota vida, matèria, existència. El cicle de mort i renaixement al que està lligada la vida al món material. Aquesta obra és també una metàfora de la dinàmica i el canvi constant. Aquest concepte s'adapta perfectament al projecte 12 +1 en el qual un mural està sent reemplaçat per un altre, i un altre i un altre... També té un significat simbòlic per al lloc on es va crear el mural - sota les vies del tren on es pot observar els trens que passen, gairebé tots bombardejats amb grafits il·legals.

"Per a mi els murals són solament una altra encarnació del grafiti. Jo solia ser un escriptor de grafiti. També pintava als trens. Aquest camí em va portar a dibuixar il·lustracions, a estudiar pintura, a pintar murals ... Res és etern, tot és efímer. Tot és un canvi constant".

Foto d'@pinkmercury
Veure imatge de  Persiana de la Confraria 15+1 (nova finestra)
Art urbà a Pubilla Cases

Persiana de la Confraria 15+1

de LHOne
Amb motiu del 40è Aniversari de la constitució de la Confraria 15+1 de L’Hospitalet es va proposar una intervenció sobre la persiana que tanca la seu de la què disposa aquesta entitat a la Plaça de La Bòbila amb la intenció de donar-li més visibilitat.

Es va decidir fer una imatge que recordés les vidrieres gòtiques de les esglésies i catedrals tot fent servir els colors que vesteixen els diferents grups de “Nazarenos” que acompanyen els diferents passos.

L’artista encarregat de crear i pintar el mural és l’hospitalenc Dario Vilamajor AKA LHOne.
Veure imatge de  Florece de Jericó Delayah (nova finestra)
Art Urbà amb el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Florece de Jericó Delayah

Amb Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet
Dins del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, es va engegar aquest projecte d’intervenció artística comunitària que es centra en la participació activa dels joves dels Blocs Florida per fomentar la seva convivència i el seu apoderament a través de l’art urbà com a eina de transformació social i de l’espai públic.

En aquesta ocasió es va treballar amb l’artista de L’Hospitalet Jericó Delayah (1994, L’Hospitalet de Llobregat), un talent emergent que treballa un estil naïf i primitiu, gairebé visceral, generant un univers carregat de color, força i, sobretot, de molta vida. L’obra, titulada “Florece” pretén, segons l’artista “trobar la bellesa en l'ocult, florir entre les pedres, entre l'asfalt, entre els maons.
Es vol representar el naixement de flors i vida entre els maons que representen els blocs, un barri bell que necessita florir i mostrar la seva millor cara”.
Veure imatge de  La Santa Estación de Nevenka Pavic (nova finestra)
Art Urbà a Santa Eulàlia

La Santa Estación de Nevenka Pavic

amb l'Ajuntament de L'Hospitalet i Associació La Gloría Factoría de Arte
LA SANTA ESTACIÓ
Obra artística de mosaic contemporani en l'espai públic concebuda per a la comunitat. Creada per Nevenka Pavic i La Glòria Factoria d'Art, en col•laboració amb l'Ajuntament de L´Hospitalet.

UN JARDÍ COMENÇA AMB UNA LLAVOR
La Santa Estació és la llavor que ha brollat en L´Hospitalet entre el formigó gris que predomina, amb l'esperança d'alegrar el dia a dia de la comunitat. A través del sincretisme, a nivell conceptual i com a resistència a nivell simbòlic, aquesta obra integra la diversitat multicultural i social que distingeix a L´Hospitalet.
El mosaic, com a metàfora, reflecteix perfectament aquesta pluralitat que es veu representada en tots els trossos trencats que, units, conformen la nostra identitat com a comunitat.
Veure imatge de  Força, Llibertat, Alegria de B-Toy (nova finestra)
Art Urbà amb el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Força, Llibertat, Alegria de B-Toy

amb Ajuntament de L'Hospitalet
L’obra mural de Btoy, titulat Força, Llibertat, Alegria troba en la metàfora de la nena aviadora representada un símbol per visibilitzar el futur, la capacitat de les dones de somniar i d’imaginar els llocs cap als quals volen dirigir-se en les seves vides sense restriccions, sense condicionants i amb la plena convicció de que poden fer i ser allò que es proposin.
Fruit d’un procés participatiu en què les veïnes del barri de La Florida van definir de quina manera s’havia de representar la figura de la dona en el mural, l’obra resultant subratlla l’apoderament femení i les inacabables potencialitats de la dona que viu, sent, lluita, treballa i s’esforça per arribar al seu destí.
Veure imatge de  Sobre sostracció i estar entre dues carreteres d'Ampparito (nova finestra)
amb Contorno Urbano
SOBRE SOSTRACCIÓ I ESTAR ENTRE DUES CARRETERES.
Ampparito ha realitzat una residència artística a Hospitalet. El fruit de tots els dies que ha passat aquí és aquest mural.
En les seves pròpies paraules:
És poètic com aquesta carretera i aquestes vies separen la zona en diverses parts, fent difícil la comunicació entre llocs confrontants. Sembla que per a connectar dos llocs llunyans és necessari entorpir la mobilitat interna, de fet, aquestes infraestructures són com a murs per al barri i al seu torn ponts amb l'exterior.
Veure imatge de  Façanes de l'ALPI per Garbi KW (nova finestra)
Art Urbà a Can Serra

Façanes de l'ALPI per Garbi KW

amb motiu del 50è aniversari
Amb motiu del cinquantenari de l’Associació ALPI, l’artista de L’Hospitalet Garbi KW ha realitzat un mural a les façanes de l’edifici de l’entitat. L’objectiu és donar visibilitat a la important tasca que es fa amb i per les persones amb discapacitats intel•lectuals. Actualment el centre disposa d’un taller ocupacional amb 73 usuaris, un centre especial de Treball amb 39 treballadors i 2 llars-residències amb 23 persones ateses.
Aquest mural s’ha fet amb nombroses col•laboracions: Des de l’Ajuntament de L’Hospitalet i el CC La Bòbila fins als Voluntaris de Creu Roja, l’Associació Somnis, l’Escola Estel-Can Bori, l’Escola Fax i persones anònimes que s’hi ha acostat a posar el seu granet de sorra.
Veure imatge de Fotografia de Clara Antón (nova finestra)
amb Contorno Urbano, IES Apel•les Mestres, AAVV Sanfeliu, Casal de gent gran de Can Boixeres i Espai Sanfeliu – Sant Ildefons
Al setembre de 2017 es va iniciar el projecte Can Boixeres. El projecte surt de la necessitat detectada per veïns i Ajuntament de millorar la sortida de Metro L5 Can Boixeres i la zona adjacent. Amb aquest objectiu s’inicia un projecte de millora dissenyat conjuntament amb IES Apel•les Mestres, AAVV Sanfeliu, Casal de gent gran de Can Boixeres i Espai Sanfeliu – Sant Ildefons.
El disseny final inclou bancs construïts amb materials reciclats, pilones de rodes que eviten que els cotxes entrin a la zona de pas, gespa artificial per fer el talús més practicable i fàcil de mantenir i un disseny mural colorit.
Veure imatge de  La pell de L'Hospitalet (nova finestra)
ART URBÀ AL DISTRICTE CULTURAL

La pell de L'Hospitalet

al Pont de la Vanguard
La pell de L'Hospitalet és un projecte d'intervenció mural dirigit per Edu Matas (Addretouch) amb el suport de l’Ajuntament en el context de la iniciativa Districte Cultural on l'artista plàstica Mina Hamada i el fotoperiodista Manu Brabo forgen les idees rebudes a través dels tallers realitzats amb els alumnes de l’Institut Nou.
Veure imatge de  New World Disorder (nova finestra)
ART URBÀ A L'OFICINA JOVE

New World Disorder

de Garby KW
L'obra titulada “New World Disorder” té 47 metres de llarg i 3 d'altura i és la producció d'art urbà més gran realitzada fins ara per Garbi KW. L'obra està situada als jardins de la Casa dels Cargols, edifici modernista del carrer Llobregat de l'Hospitalet de Llobregat.
El mural consta en total de sis colors, cinc d'ells propis de l'edifici i que es fusionen perfectament amb l'espai i un d'ells el taronja corporatiu de l'Oficina Jove.
El concepte del disseny vincula els serveis que ofereix aquest equipament amb el seu entorn més pròxim i la seva projecció cap al món, en una narració a través de les cultures. En els diferents trams de l'obra es poden situar elements identificatius del municipi, així com referències a Mèxic, Londres, l'Índia, París, el ciberespai o la cultura clàssica i també a personatges de fama universal com Plató, Picasso, Frida Kahlo o Malala.
Veure imatge de  Choice (nova finestra)
Art Urbà amb el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Choice

amb Erb Mon
Amb el suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, l'artista Erb Mon ha creat tres murals, alguns en solitari i altres treballant conjuntament amb els veïns dels Blocs Florida.

CHOICE (LIFE / LIE)
L’obra pintada a l’Institut Eduard Fontserè és un joc visual entre els missatges Life (vida) i Lie (mentida), el transeünt pot veure indistintament un o altre.
Aquest mural és l'inici de la nova línia gràfica més conceptual de l'artista, amb matisos filosòfics, científics i metafísics.
Veure imatge de  Duality (nova finestra)
Art Urbà amb el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Duality

amb Erb Mon
Amb el suport de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, l'artista Erb Mon ha creat tres murals, alguns en solitari i altres treballant conjuntament amb els veïns dels Blocs Florida.

DUALITY
El Mural realitzat al Bloc 13 ofereix diferents lectures. Es pot interpretar com un homenatge a l’obra de la dona i l’ocell de Joan Miró, artista pel qual té una gran admiració però per altre banda en el disseny ha introduït la diversitat del veïnat plasmat amb el degradat de grisos fent servir les finestres centrals simbolitzant el cor del bloc. A més, està representada la dualitat femenina i masculina, i per últim l’artista introdueix una paradoxa matemàtica. Amb aquest joc Erb Mon vol convidar a la reflexió, ja que depèn de com distribuïm els materials o les persones, disposem de més o menys espai o recursos.
Veure imatge de  Descubriendo lo indefinible (nova finestra)
Les columnes de La Bòbila

Descubriendo lo indefinible

de EC13
EC13 va començar pintant grafiti a principis dels 90 a Granada, i des de llavors fins avui ha estat actiu, tant a nivell plàstic com musical, en la faceta de DJ i productor, sent un dels fundadors i referents de l'escena urbana granadina.
La seva obra plàstica se situa tant en l'espai públic d'àmbit urbà, com en llocs abandonats i el medi rural, consistint en intervencions alegals de caràcter no figuratiu que ens poden remetre al minimal, el disseny de paisatge o l'art mig ambiental, des del llenguatge abstracte.
Veure imatge de  Universos Infinitos (nova finestra)
Art Urbà a Collblanc-Torrassa

Universos Infinitos

de Pres Fusion i Edurne
Amb aquest mural es dón vida a una futura plaça pels veïns i veïnes del Districte de Collblanc-Torrassa. Pres Fusion i Edurne han omplert 32x3 metres d’ “Universos infinitos” que conviden a somniar en el que està per venir.
Veure imatge de  Les dones del tèxtil (nova finestra)
Projecte "Recuperem els barris"

Les dones del tèxtil

projecte generat per "Aigües de Barcelona"
Aigües de Barcelona ha creat aquest mural de la mà de Slim Art (Nil Safont).
Aquest artista, nascut al 1995, és graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Especialitzat en el gran format, les seves obres es poden veure als carrers de Nova York, Los Angeles o Nàpols, a més de en diferents punts de Catalunya.
Veure imatge de  Vegetació Multicultural de Dirty1984 (nova finestra)
Art Urbà al Parc de la Pau

Vegetació Multicultural de Dirty1984

Dotar els espais urbans de vida i omplir-los de color és un dels objectius de l'art muralista actual. Dirty1984 ens explica així aquesta obra situada en el Parc de la Pau: "Vivim en una societat multicultural, on les paraules diversitat, integració, solidaritat i cooperació, estan presents. He intervingut l'espai amb diversos colors per a representar les diferents cultures que conviuen en la zona i dotar a l'espai d'un aspecte més atractiu i alegre. També he utilitzat diverses flors que volen representar com s'arriben a entrellaçar les diferents cultures quan conviuen en un mateix lloc i així també l'espai visualment deixa de ser un lloc àrid i sense vegetació".
Instagram: @dirty1984
Veure imatge de  CEIP Pau Vila (nova finestra)
Art Urbà a La Florida-Les Planes

CEIP Pau Vila

amb Camil Escruela, alumnes del CEIP Pau Vila i Rebobinart
El mural participatiu realitzat per part de Camil Escruela i els mateixos alumnes a l'escola CEIP Pau Vila, situada en el barri de La Florida (L’Hospitalet del Llobregat) es tracta d'una iniciativa emmarcada en el Pla de Regeneració Urbana Integral Els Plans- Blocs Florida, en la qual es pretenia posar en valor el paper fonamental que té la música dins d'aquesta escola i donar visibilitat al projecte educatiu «Orquestra a l’Escola», encara que vinculant-ho a la OMB (Orquestra del Meu Barri), integrada pels alumnes del centre.
Art Urbà a Florida-Les Planes

LH Gent Gran

amb Elisa Capdevila, Rebobinart i Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Aquest projecte d’intervenció artística comunitària forma part d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de l’Hospitalet dins del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida, que té per objectiu apoderar a diversos col·lectius de la ciutat a través de l’art.
A través del muralisme i la pintura, Elisa Capdevila ha desenvolupat un estil realista que plasma amb molta sensibilitat les relacions humanes, sovint des d’una perspectiva femenina. Durant les setmanes prèvies a l’execució del mural, l’artista va desenvolupar dinàmiques participatives amb els avis i les àvies de La Florida per tal de reflexionar conjuntament al voltant d’un discurs que fomenti la convivència, el coneixement mutu i el sentiment comunitari d’aquest col·lectiu

Veure imatge de  Tòtems de Riera Blanca (nova finestra)
Art Urbà a Santa Eulàlia

Tòtems de Riera Blanca

creat per la TonaL'H
Tòtems és una intervenció artística en homenatge a les cultures del món. Un homenatge a totes i tots els que hem nascut a L’Hospitalet i Barcelona o que hem vingut de diferents punts del país, i del planeta, a coexistir en aquestes dues ciutats. A viure en elles anys de la nostra existència i en molts casos, tota una vida.
En el projecte ha treballat un grup de deu persones que formen part de l'Associació
Cultural Tonal’H en un període ininterromput de quatre mesos. Cada integrant ha aportat el seu gra de sorra en el procés combinant diferents disciplines d'oficis tradicionals, pintura i street art.
Veure imatge de  Plaça dels Cireres (nova finestra)
Art Urbà a Sanfeliu

Plaça dels Cireres

amb Contorno Urbano i les entitats i escoles del barri
Acabades les obres de renovació de la plaça dels Cirerers al barri de Sanfeliu, el departament de cultura, va plantejar la necessitat de transformar els murs de la plaça. Des de l'ajuntament es va fer una crida a les entitats i centres educatius del barri, per debatre i decidir el contingut dels murals.

Les temàtiques seleccionades per realitzar els murs va ser entorn de "el dia escolar de la no-violència i la pau" i "un reflex representatiu de l'activitat de la plaça dels Cirerers". S’ha comptat amb els artistes Joan Aguiló, Susie Hammer, Cristina Blanchart i els Alumnes de l’Escola Massana. Durant el mes de novembre la Fundació Contorno Urbano va treballar amb les escoles i els artistes per decidir el disseny final dels murs.
Veure imatge de Un castell, moltes llengües i dotze quilómetros quadrar-vos (nova finestra)
obra de Yoseba
amb gestió de Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet

El passat mes de Desembre de 2019 l'artista urbà Yoseba ha realitzat per primera vegada una intervenció a Barcelona, i Rebobinart s'ha encarregat de gestionar el projecte.
El mural s'ha realitzat del 9 al 20 de desembre en la Plaça Guernica (l'Hospitalet de Llobregat). El projecte ha estat impulsat per l'Ajuntament d'Hospitalet, i neix amb la necessitat de revitalitzar la zona, ja que aquesta és un dels punts d'entrada a la ciutat.

Combinant obra d'estudi i murals urbans, Yoseba MP ha desenvolupat un estil realista capaç de retratar escenes quotidianes que reflecteixen una part molt humana de la nostra societat des d'una perspectiva humorística. Per a la intervenció artística en la Plaça Guernica l'artista ha dissenyat una proposta que mostra una torre de “castellers”, element emblemàtic de la cultura popular catalana, formada majoritàriament per diferents personatges de dibuixos animats i còmic.

Veure imatge de El mural de l'Institut Santa Eulàlia (El Copem) (nova finestra)
amb Garbi i alumnes de 4rt d'ESO

El mural és una proposta que el Centre Cultural Santa Eulàlia ens fa arribar a l'institut: pintar un mural en la façana amb l'artista Garbi KW, autor de murals com el de l'Associació ALPI, a Ca Serra o la Casa dels Cargols a Collblanc.

Els temes que s'han treballat en el disseny del mural són: la pau, la igualtat de gènere, el canvi climàtic, la diversitat LGTBIQ+, el treball cooperatiu, trencament d'estereotips i personatges importants de diferents àmbits.

Veure imatge de Can Trinxet (nova finestra)
Art Urbà a Santa Eulàlia

Can Trinxet

per Garbi KW

Mentre realitzava el comissariat de la pintada del mural de la fàbrica Ca Trinxet, per motius personals vaig decidir prescindir del color per un temps fins que aquest no em fes semblar absurd. Just en aquest moment de fos a negre emocional i mentre mirava les obres de rehabilitació de la fàbrica, em vaig assabentar que un dels annexos de la fàbrica que estàvem pintant (que no és patrimoni de la ciutat) estava a punt de ser demolit per a engrandir un pipican de la plaça. Allí just davant ho tenia, mitjà en ruïnes, tageado, brut, tapiat i amb un sintecho gairebé invisible que a les nits es colava per un forat i que als matins desapareixia encara que mai abans sense donar-me els bon dia i dedicar-me un somriure.

Veure imatge de Un barri, un mundo (nova finestra)
Art Urbà a la Plaça Llibertat

Un barri, un mundo

creat per EINA

"Un barri, un mundo" és la intervenció artística que estan realitzant els estudiants de 3r i 4t del Grau de Disseny de *EINA de l'assignatura Pràctiques artístiques d'intervenció, conduïda per Enric Font, en el Passatge de la Plaça de la Llibertat en L'Hospitalet del Llobregat.

És el resultat del projecte *RECLAM, impulsat per l'Ajuntament de L'Hospitalet del Llobregat i realitzat per l'Associació *Coneix l’*art i *EINA. L'objectiu principal de *RECLAM és la millora de l'habitabilitat i usabilitat de la travessia per als vianants en aquest passatge de la ciutat.

Veure imatge de La Florida de Lara Costafreda (nova finestra)
ART URBÀ AMB EL PLA INTEGRAL LES PLANES-BLOCS FLORIDA

La Florida de Lara Costafreda

amb Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet

Al novembre de 2021 l’artista Lara Costafreda va realitzar un mural artístic comunitari que s’emmarca dins del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida. Aquesta ha estat una producció de Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

Lara Costafreda treballa desenvolupant projectes d’il·lustració i direcció creativa per a publicacions, marques i agències a nivell internacional. Alhora, impulsa projectes d’impacte social relacionats amb la immigració, el racisme, la cultura de la pau, l’ecologisme o la justícia social, entre d’altres. De la mateixa manera, aquest pla col·laboratiu pretén acostar l’art urbà a les persones i les seves zones d’habitatge.

La proposta del mural parteix d’una sessió de treball de dues hores amb els infants del’Esplai La Florida de L’Hospitalet de Llobregat. En aquesta sessió els infants van dibuixar diverses propostes, que Lara Costafreda va analitzar posteriorment i les va dividir  per temàtiques, de les que en va seleccionar tres: vegetació, formes abstractes i ocells.
El mural fusiona aquests tres conceptes amb l’estil floral de la Lara Costafreda, amb conceptes vinculats a l’escola com “joc” i “llibertat” i amb conceptes socials vinculats al barri de La Florida com “justícia social”.

Com a activista artística, Lara Costafreda va estar molt motivada en participar en aquest projecte capaç de generar un impacte positiu en un entorn. El resultat final demostra la seva capacitat per plasmar problemàtiques socials amb un estil subtil i molt atractiu estèticament.

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet