El mes de setembre del 2021 l’artista Kenor va pintar un mural artístic comunitari com a part del projecte del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida. Aquesta ha estat una producció de Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
Aquest projecte col·laboratiu pretén acostar l’art urbà a les persones i les seves zones d’habitatge. Cada intervenció es centra en una temàtica concreta i en aquesta ocasió el mural gira entorn a la geometria.
El disseny del mural es va fer a través d’un procés participatiu amb infants i joves de l’Esplai La Florida. A partir d’una sessió participativa van poder conèixer a l’artista i el seu procés de creació. Kenor va recollir un seguit de propostes fetes per aquests joves i infants, les quals van servir d’inspiració per a l’artista, a l’hora de dissenyar l’esbós.
“Bridges” és un projecte que té com a objectiu reflexionar i contribuir a la transformació de narratives dominants i excloents sobre la migració a través del cultura hip-hop. Pretén també servir com a plataforma per al diàleg entre artistes i la comunitat migrant.
En aquest mural fotogràfic que aquí mostrem l'artista ha retratat a unes ballarines del barri. Filles de pares emigrants. Zaira del Salvador, Naik de la Republica Dominicana i Estef de l'Equador. Les tres es van conèixer a través del ball. Avui dia ballen tant a nivell professional com al carrer, una història real d'inclusivitat que representa moltes altres.
Aquest projecte d’intervenció artística comunitària forma part d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de l’Hospitalet dins del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida, que té per objectiu apoderar a diversos col·lectius de la ciutat a través de l’art.
A través del muralisme i la pintura, Elisa Capdevila ha desenvolupat un estil realista que plasma amb molta sensibilitat les relacions humanes, sovint des d’una perspectiva femenina. Durant les setmanes prèvies a l’execució del mural, l’artista va desenvolupar dinàmiques participatives amb els avis i les àvies de La Florida per tal de reflexionar conjuntament al voltant d’un discurs que fomenti la convivència, el coneixement mutu i el sentiment comunitari d’aquest col·lectiu
El passat mes de Desembre de 2019 l'artista urbà Yoseba ha realitzat per primera vegada una intervenció a Barcelona, i Rebobinart s'ha encarregat de gestionar el projecte.
El mural s'ha realitzat del 9 al 20 de desembre en la Plaça Guernica (l'Hospitalet de Llobregat). El projecte ha estat impulsat per l'Ajuntament d'Hospitalet, i neix amb la necessitat de revitalitzar la zona, ja que aquesta és un dels punts d'entrada a la ciutat.
Combinant obra d'estudi i murals urbans, Yoseba MP ha desenvolupat un estil realista capaç de retratar escenes quotidianes que reflecteixen una part molt humana de la nostra societat des d'una perspectiva humorística. Per a la intervenció artística en la Plaça Guernica l'artista ha dissenyat una proposta que mostra una torre de “castellers”, element emblemàtic de la cultura popular catalana, formada majoritàriament per diferents personatges de dibuixos animats i còmic.
El mural és una proposta que el Centre Cultural Santa Eulàlia ens fa arribar a l'institut: pintar un mural en la façana amb l'artista Garbi KW, autor de murals com el de l'Associació ALPI, a Ca Serra o la Casa dels Cargols a Collblanc.
Els temes que s'han treballat en el disseny del mural són: la pau, la igualtat de gènere, el canvi climàtic, la diversitat LGTBIQ+, el treball cooperatiu, trencament d'estereotips i personatges importants de diferents àmbits.
Mentre realitzava el comissariat de la pintada del mural de la fàbrica Ca Trinxet, per motius personals vaig decidir prescindir del color per un temps fins que aquest no em fes semblar absurd. Just en aquest moment de fos a negre emocional i mentre mirava les obres de rehabilitació de la fàbrica, em vaig assabentar que un dels annexos de la fàbrica que estàvem pintant (que no és patrimoni de la ciutat) estava a punt de ser demolit per a engrandir un pipican de la plaça. Allí just davant ho tenia, mitjà en ruïnes, tageado, brut, tapiat i amb un sintecho gairebé invisible que a les nits es colava per un forat i que als matins desapareixia encara que mai abans sense donar-me els bon dia i dedicar-me un somriure.
"Un barri, un mundo" és la intervenció artística que estan realitzant els estudiants de 3r i 4t del Grau de Disseny de *EINA de l'assignatura Pràctiques artístiques d'intervenció, conduïda per Enric Font, en el Passatge de la Plaça de la Llibertat en L'Hospitalet del Llobregat.
És el resultat del projecte *RECLAM, impulsat per l'Ajuntament de L'Hospitalet del Llobregat i realitzat per l'Associació *Coneix l’*art i *EINA. L'objectiu principal de *RECLAM és la millora de l'habitabilitat i usabilitat de la travessia per als vianants en aquest passatge de la ciutat.
Al novembre de 2021 l’artista Lara Costafreda va realitzar un mural artístic comunitari que s’emmarca dins del Pla Integral Les Planes – Blocs La Florida. Aquesta ha estat una producció de Rebobinart amb el suport de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
Lara Costafreda treballa desenvolupant projectes d’il·lustració i direcció creativa per a publicacions, marques i agències a nivell internacional. Alhora, impulsa projectes d’impacte social relacionats amb la immigració, el racisme, la cultura de la pau, l’ecologisme o la justícia social, entre d’altres. De la mateixa manera, aquest pla col·laboratiu pretén acostar l’art urbà a les persones i les seves zones d’habitatge.
La proposta del mural parteix d’una sessió de treball de dues hores amb els infants del’Esplai La Florida de L’Hospitalet de Llobregat. En aquesta sessió els infants van dibuixar diverses propostes, que Lara Costafreda va analitzar posteriorment i les va dividir per temàtiques, de les que en va seleccionar tres: vegetació, formes abstractes i ocells.
El mural fusiona aquests tres conceptes amb l’estil floral de la Lara Costafreda, amb conceptes vinculats a l’escola com “joc” i “llibertat” i amb conceptes socials vinculats al barri de La Florida com “justícia social”.
Com a activista artística, Lara Costafreda va estar molt motivada en participar en aquest projecte capaç de generar un impacte positiu en un entorn. El resultat final demostra la seva capacitat per plasmar problemàtiques socials amb un estil subtil i molt atractiu estèticament.