Cercar: 
Art Urbà a la Plaça Guernika

Un castell, moltes llengües i dotze quilómetros quadrar-vos

obra de Yoseba
amb gestió de Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet

El passat mes de Desembre de 2019 l'artista urbà Yoseba ha realitzat per primera vegada una intervenció a Barcelona, i Rebobinart s'ha encarregat de gestionar el projecte.
El mural s'ha realitzat del 9 al 20 de desembre en la Plaça Guernica (l'Hospitalet de Llobregat). El projecte ha estat impulsat per l'Ajuntament d'Hospitalet, i neix amb la necessitat de revitalitzar la zona, ja que aquesta és un dels punts d'entrada a la ciutat.

Combinant obra d'estudi i murals urbans, Yoseba MP ha desenvolupat un estil realista capaç de retratar escenes quotidianes que reflecteixen una part molt humana de la nostra societat des d'una perspectiva humorística. Per a la intervenció artística en la Plaça Guernica l'artista ha dissenyat una proposta que mostra una torre de “castellers”, element emblemàtic de la cultura popular catalana, formada majoritàriament per diferents personatges de dibuixos animats i còmic.

L'obra, anomenada “Un castell, moltes llengües i dotze quilómetros quadrar-vos”, ens mostra diferents personatges, entre els quals es troben les Power Ranger, Lara Croft o Són Goku, que representen la diversitat cultural de la ciutat de l'Hospitalet de Llobregat a través d'una mirada còmica, realçant la importància de la comunitat, la cohesió social, la col·laboració i la convivència. En la part lateral del mural, juntament amb el títol,, a més, l'artista ha pintat l'escultura “L’Acollidora” de l'artista Arranz-Bravo situada en la Rambla Just Oliveras, que representa una figura femenina com a símbol de la ciutat d'Hospitalet i la seva naturalesa acollidora i hospitalària.

En els últims anys, l'Ajuntament de L’Hospitalet ha apostat exponencialment per a crear un circuit artístic en l'espai públic, sempre fomentant una visió social i professional d'aquesta disciplina alhora que estimulant el teixit artístic i cultural de la ciutat. Aquest mural, doncs, passarà a formar part d'una composició rica i heterogènia d'intervencions artístiques al carrer de la ciutat.

El resultat final del mural ha estat molt satisfactori, ja que malgrat les grans dimensions de l'obra, l'artista ha estat capaç de plasmar a la perfecció cada detall del disseny. A més els veïns del barri han estat capaços de reconèixer gran part dels personatges i han acollit l'obra amb molta il·lusió.

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet