Cercar: 
Art Urbà a La Florida-Les Planes

CEIP Pau Vila

amb Camil Escruela, alumnes del CEIP Pau Vila i Rebobinart
El mural participatiu realitzat per part de Camil Escruela i els mateixos alumnes a l'escola CEIP Pau Vila, situada en el barri de La Florida (L’Hospitalet del Llobregat) es tracta d'una iniciativa emmarcada en el Pla de Regeneració Urbana Integral Els Plans- Blocs Florida, en la qual es pretenia posar en valor el paper fonamental que té la música dins d'aquesta escola i donar visibilitat al projecte educatiu «Orquestra a l’Escola», encara que vinculant-ho a la OMB (Orquestra del Meu Barri), integrada pels alumnes del centre.

Per a dur a terme la producció, vem comptar amb la participació de l'artista Camil Escruela i vem plantejar el projecte en dues fases: sessions d'ideació participativa i execució mural. La primera fase, comptava amb una sèrie de sessions participatives en les quals vam treballar amb els alumnes de 3er de primària del centre el significat de l'art urbà i els conceptes, valors i elements clau que volien representar en el mural perquè l'artista pogués idear i crear el disseny i realitzar així la posterior intervenció en les façanes de l'escola. Durant aquestes sessions, es va fer èmfasis en la figura i el paper de la música, concretament en els instruments de corda que componen l'orquestra de l'escola i amb els quals els alumnes estan estretament familiaritzats.

Així doncs, una vegada finalitzada la primera fase, Camil va cristal•litzar totes les idees recollides al llarg d'aquestes sessions i va realitzar el disseny final que hauria de plasmar en els murs a intervenir. D'aquesta manera, es va donar pas a la segona fase, en la qual l'artista havia d'executar la intervenció mural durant els tres dies previstos. El resultat va ser una obra acolorida i cridanera protagonitzada per nens i nenes tocant una peça amb instruments de corda i envoltats per ones de colors i notes musicals, escenificant l'orquestra de l'escola.

Finalment, una vegada finalitzada la intervenció, es va realitzar la inauguració del mural durant el matí del dia 20 de juny de 2019 a l’Avinguda Catalunya. A la inauguració van assistir els alumnes, els pares, el professorat i el director del centre i l'acte va consistir en un seguit de discursos per part dels alumnes que van participar en les sessions participatives, el director de l'escola, l'artista Camil Escruela i Carla Gimeno com a representant de Rebobinart; un lliurament de premis de l'escola i, finalment, l'actuació de la Orquestra del Meu Barri.
Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet