Cercar: 
Art Urbà a Santa Eulàlia

La Santa Estación de Nevenka Pavic

amb l'Ajuntament de L'Hospitalet i Associació La Gloría Factoría de Arte
LA SANTA ESTACIÓ
Obra artística de mosaic contemporani en l'espai públic concebuda per a la comunitat. Creada per Nevenka Pavic i La Glòria Factoria d'Art, en col•laboració amb l'Ajuntament de L´Hospitalet.

UN JARDÍ COMENÇA AMB UNA LLAVOR
La Santa Estació és la llavor que ha brollat en L´Hospitalet entre el formigó gris que predomina, amb l'esperança d'alegrar el dia a dia de la comunitat. A través del sincretisme, a nivell conceptual i com a resistència a nivell simbòlic, aquesta obra integra la diversitat multicultural i social que distingeix a L´Hospitalet.
El mosaic, com a metàfora, reflecteix perfectament aquesta pluralitat que es veu representada en tots els trossos trencats que, units, conformen la nostra identitat com a comunitat.
Aquesta obra revaloritza l'art del mosaic i la seva tradició, en portar a l'espai públic aquesta tècnica mil•lenària reinventada per Gaudí en el seu conegut trencadís. En incorporar el procés de reutilització del material ceràmic rebutjat i cedit per empreses i reconeguts artesans pretén, amb aquest exercici, aportar a la sostenibilitat del planeta i al seu torn refrescar el mosaic contemporani a Barcelona. Per a fer això possible va ser necessari gestionar una xarxa col•laborativa entre persones, empreses i organismes públics en la qual l'Associació La Glòria Factoria d'Art compleix un rol fonamental. Aquesta associació promou la cultura i la creativitat com a estratègia de lluita per a aconseguir el desenvolupament sostenible de les persones i comunitats, prenent la força transformadora de la cultura com a font d'inspiració i base per al canvi social darrere d'un model de ciutat més just, equitatiu i solidari.
Situada sota el Pont d’en Jordà, pont per als vianants de l'estació de metro Santa Eulalia a L’Hospitalet de Llobregat, província de Barcelona.
La composició artística es basa en representacions iconogràfiques simbòliques i populars de Catalunya i el món. Està composta per 15 columnes “Tòtems” de 2,15 mts d'altura i 1,60 mts de perímetre, sumant una totalitat de 60 m2 de superfície en mosaic. En els Tòtems podem observar els quatre elements que donen vida al planeta, aigua, foc, aire i terra; l'Amor, la Mort; una sèrie de jardins; una representació de Santa Eulalia i de forma especial un homenatge al Mestre Antoní Gaudí. Aquestes visualitats són concebudes a partir de l'univers multicultural que subjeu des de L´Hospitalet al món.
Crèdit: La Glòria, Factoria d'art.

Bio Nevenka Pavic
Xilena, amb estudis en Arquitectura, és Llicenciada en Arts amb Esment en Escultura, a la data amb 18 anys de residència en L´Hospitalet, Barcelona. Desenvolupa el seu treball de forma multidisciplinària on trobem escultures, pintures, instal•lacions audiovisuals i mosaic en espais públics. Fundadora de l'Associació Cultural La Glòria Factoria d'Art, pioners a assentar els seus basis en L´Hospitalet l'any 2001 en el que avui forma part del Districte Cultural de L´Hospitalet.

https://lasantaestacion.com/
https://nevenkart.com/
http://www.lagloriafactoria.com/
Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet