Cercar: 
Art Urbà amb el Pla Integral Les Planes-Blocs Florida

Florece de Jericó Delayah

Amb Rebobinart i Ajuntament de L'Hospitalet
Dins del Pla Integral Les Planes-Blocs Florida, es va engegar aquest projecte d’intervenció artística comunitària que es centra en la participació activa dels joves dels Blocs Florida per fomentar la seva convivència i el seu apoderament a través de l’art urbà com a eina de transformació social i de l’espai públic. El projecte, per tant, es concep com una iniciativa que pretén actuar com a dinamitzador social dels joves per promoure la seva cohesió, integració i vinculació emocional amb el territori, d’una banda, i de l’altra, com a projecte artístic que aporti un nou valor i interès al paisatge urbà.
La iniciativa s’articula a partir de 2 intervencions diferenciades: l’actuació en el paviment de la Plaça de la Petanca i la creació mural a la façana del Bloc 7 dels Blocs Florida. Ambdues accions contemplen sessions de treball amb els joves i l’artista a fi que aquests participin de manera activa en totes les fases del projecte: des de la seva ideació fins a l’execució artística in-situ.

En aquesta ocasió es va treballar amb l’artista de L’Hospitalet Jericó Delayah (1994, L’Hospitalet de Llobregat), un talent emergent que treballa un estil naïf i primitiu, gairebé visceral, generant un univers carregat de color, força i, sobretot, de molta vida. Del traç de Jericó Delayah es deixen veure les influències que ha pogut rebre l’artista, una mescla d’art brut i pop art, però destaca especialment el vincle que manté amb l’art d’arrel folklòrica. L’ús de colors primaris vius, combinats sense regles de complementarietat o harmonia, i aplicats sense atenció als efectes de volum i llum; les siluetes i els perfils marcats amb traç gruixut i la manca de perspectiva i de respecte a les proporcions són trets característics d’aquest estil naïf, que lluny de pretendre ésser realista, defensa la ingenuïtat, l’espontaneïtat i l’instint en la creació artística. Com a resultat, les obres De Jericó Delayah s’impregnen de vivacitat, frescor i caràcter.
Jericó Delayah ha creat projectes d’il•lustració per a diverses marques i estudis creatius com ara Grateful Apparel, GrupoUno-Altadis, Reach Records o Il•lustraciència.
Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet