Cercar: 

Brasil Natura

2024 / 7a edició del Dia del Brasil en el CC la Bòbila
Veure imatge de Brasil Natura (nova finestra)
Data inici: 02/09/2024
Data fi: 27/09/2024
Tipus d'entrada: Lliure
.  Organitzadors: Centre Cultural la Bòbila

Brasil Natura és una col·lectiva de fotografies sobre la flora, fauna i naturalesa d'aquest immens país verd. En aquesta exposició veurem exemplars en macrofotografies del “Cerrado”, una vegetació diversa i única. Són com a sabanes intercalades amb arbres retorçats, i gramínies resistents a la sequera. Aquest paisatge únic alberga una sorprenent varietat de vida silvestre, que inclou molts animals, nombrosos ocells, rèptils i insectes únics.


La fotògrafa Ângela Macário ens donarà una visió alegre, divertida i minimalista d'aquestes bestioles. Amb formació en disseny gràfic, com a fotògrafa és molt detallista, pacient i creativa. Cada macrofotografia seva és estudiada, planejada i executada en els seus mínims detalls. Amb el que ha guanyat diversos premis de fotografia.

José Luiz Vaz, geògraf de formació, està especialitzat en aquest tipus de vegetació, i utilitzant la macrofotografia es va decantar per catalogar i col·leccionar més de 107 famílies botàniques típiques d'aquesta regió. Més de 1.200 fotografies de flors i fruits de diferents exemplars. Veurem alguns d'ells representats en aquesta mostra.

Les fotografies presentades per Etel Reis són del Pantanal Matogrossense, una plana al·luvial que s'estén principalment per l'estat brasiler de Mato Grosso del Sud, i en menor mesura pel de Mato Grosso; parts limítrofes de Santa Cruz, a Bolívia; i l'Alt Paraguai, a Paraguai. Són analògiques, datades de l'any 1990, i van ser exposades en la AFC, Agrupació Fotogràfica de Catalunya, al març de 1991. Ara reeditades per a aquesta exposició.

Exposició comissariada per Etel Reis

Inauguració 04 de setembre a les 19:30 h

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet