Cercar: 

ÚS I ABÚS / ÚS & ABÚS
La no poètica de la violència de gènere

Exposició de pintures de l'artista Ciclonne
Comissariada per Etel Reis
Veure imatge de ÚS I ABÚS / ÚS & ABÚSLa no poètica de la violència de gènere (nova finestra)
Data inici: 25/06/2024
Data fi: 19/07/2024
Tipus d'entrada: Lliure
.  

Des del boscatge Amazònic fins a l'últim racó del món existeix una violència generalitzada. Serà una cosa implícita als humans?

La violència de gènere és un tipus de violència física, psicològica, sexual, institucional, simbòlica i estructural, exercida contra qualsevol persona o grup de persones sobre la base de la seva orientació sexual, identitat de gènere, sexe o gènere que impacta de manera negativa en la seva identitat i benestar social, físic, psicològic o econòmic.
D'acord amb l'ONU, el terme s'utilitza «per a distingir la violència comuna d'aquella que es dirigeix a individus o grups sobre la base del seu gènere», constitueix una violació dels drets humans. Inclou la violència i discriminació contra la dona i les persones LGTBIQ+, així com el sexisme, la misandria, la misogínia, l'homofòbia i la transfòbia.

Ciclonne, nom artístic de Paulo Cesar da Silva, és un artista d'origen brasiler, que resideix a Barcelona fa més de vuit anys. Com a autodidacta, va començar a pintar en l'època del confinament, en 2020, per pura necessitat d'expressar les seves emocions, en aquell moment molt regirades. Utilitza materials reciclats, que va trobant pels carrers, marcs, teles, pintures, tot es transforma a les seves mans, i gana una nova vida. És una persona preocupada pels drets humans, i es va sensibilitzar molt amb les dades de la violència de gènere a Espanya.

El “Ús & Abús, la no poètica de la violència de gènere”, és el tema triat per Ciclonne per a aquesta exposició individual, on ell expressa la seva indignació pel maltractament domèstic. Al principi tot són flors, jocs de conquesta, una lluna de mel temporal. Amb la convivència, la casa, els fills, el quotidià, els problemes comencen, venen els abusos, les agressions, les baralles, generant dolor, violència, i moltes vegades, la mort. El femicidi o feminicidi és la manifestació més brutal i extrema de la contínua violència contra les dones i les nenes.

@ciclonne_art
www.ciclonneart.com

Inauguració el 26 de juny a les 19h

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet