Cercar: 

Exposició d'esmalts artístics: Retrats

Alumnes del Cicle Formatiu de grau superior d'Esmalts Artístics de l'ESDA Llotja
Veure imatge de Exposició d'esmalts artístics: Retrats (nova finestra)
Data inici: 02/05/2023
Data fi: 26/05/2023
Tipus d'entrada: Lliure
.  

El retrat i l'autoretrat són dos gèneres artístics que es centren en la representació de la figura humana, de forma molt real o idealitzada. El retrat representa a una persona específica, mentre que l’autoretrat és una obra en què l'artista es representa a si mateix. Es practica en pintura i escultura i, en els segles XVIII i XIX, just abans de la fotografia, en arts de la miniatura com la pintura sobre porcellana i l’esmalt al foc sobre metalls, així com també sobre ivori, vitel·la o pergamí, amb diferents intencionalitats i finalitats socials.

Partint d’aquest hàbil gloriós passat i centrats en la disciplina de l’esmalt al foc sobre metalls, s’ha proposat a l’alumnat de la Llotja un treball lliure de retrat entre ells o d’autoretrat, amb resultats molt interessants i interpretacions ben diverses. En concret, l’autoretrat és un exercici enriquidor, ja que suposa una forma d’autodocumentació i descobriment d’un mateix. Una representació que a nivell físic permet adonar-se que ens coneixem menys del que creiem i en canvi permet projectar les nostres personalitats i emocions amb facilitat, d’una forma abstracta o expressionista, realista o informal. Són treballs d’observació i representació amb línia, color, taca i tècniques clàssiques o experimentals.

Per tant, les peces aquí mostrades són un bon termòmetre de la riquesa d’aquesta especialitat poc coneguda, tan rica en emocions i recursos, que ens diu molt tant del grup de persones que l’escull, com de les seves inquietuds i de les possibilitats d’expressió que permet.

Dra. Núria López-Ribalta. Catedràtica d’Arts Plàstiques, especialista en esmalt.

Inauguració: Dimarts 2 de maig a les 19:30 hores

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet