Participen: Patrícia AGUILÓ, Rosa BATALLA, Amanda CARALT, Neus ESPINOSA, Mar FRESNEDA, IMMAGA, Laia RAUSI, Fran TAPIA
I els alumnes de primer curs de joieria: Celia ARRUEGO / Carla BATLLE / Miquel CASTILLEJO Txell FABREGAS / Elisenda GRAU/ Marta MERINO / Cristina MONJAS / Silvestre OLIVERAS / Sandra ORTIZ / Helena SAEZ / Alba SENABRE / Elisaveta STEPANOVA /
NATURA
Des dels inicis de la humanitat l’art ha format part de la civilització humana, des de les formes més primigènies de l’art rupestre fins les mes sofisticades actuals. Una comunió art-natura que es perd en la nit dels temps. Enllaç que perdura sigui d’una manera figurativa amb la seva imitació, sigui per interpretació, traducció que pot ser abstracta, conceptual o imaginaria segons la cultura, la civilització, la raça, el lloc o l’edat de qui ho està emprant com a referent.
La humanitat n’ és part de la natura, per tant es gairebé impossible no sentir-s’hi immers i expressar-se a través d’ ella o gracies a ella, de forma conscient o inconscient.
Cada fi de curs el departament d’esmalts artístics de l’escola Llotja de Barcelona presenta una mostra de treballs realitzats per l’alumnat corresponent i enguany s’han triat peces el punt de partença del qual han estat elements que formen part clarament de la natura. Uns són imatges que s’hi inspiren i suggereixen, i d’altres comes el cas dels caboixons realitzats pels alumnes de primer curs de joieria i esmalts, són una encertada i fidel imitació partint d’elements minerals, que a traves de vidre fos a alta temperatura sobre metall, en aquest cas el coure, ens serveixen per fer veritables trompe-l’oeil, que des d’ època medieval els artífexs joiers i orfebres han utilitzat substituint pedres semiprecioses en objectes d’orfebreria i d’ornament del cos.
Gaudiu i conegueu aquesta meravellosa tècnica que compagina metall, foc i vidre i que l’escola Llotja imparteix entre les disciplines artístiques.
Dra Núria López Ribalta. Catedràtica escola Llotja i Membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts.