Cercar: 

L’Evidència del TDAH

208 Conclusions amb suport empíric
Veure imatge de L’Evidència del TDAH (nova finestra)
Data inici: 05/02/2024
Data fi: 29/02/2024
Tipus d'entrada: Lliure
.  

L'exposició itinerant titulada "L’Evidència del TDAH: 208 Conclusions amb suport empíric" aborda els conceptes erronis sobre el Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH). El 2021, la Federació Mundial de TDAH, liderada pel Dr. Stephen Faraone, va realitzar una exhaustiva revisió de estudis científics sobre el TDAH, culminant en un document de consens amb 208 declaracions recolzades empíricament, traduït a 13 idiomes, incloent el català.

La FCAFA-TDAH va obtenir l'aprovació del Dr. Faraone per traduir i difondre aquest document, amb l'objectiu de desestigmatitzar el TDAH i educar la societat sobre la seva complexitat. L'exposició, considerada pionera, destaca per ser un recull ampli de estudis científics amb la participació de 70 autors de 27 països i 6 continents.

L'objectiu principal és combatre els mites al voltant del TDAH, proporcionant informació detallada sobre com afecta a la vida diària, tant dels afectats com del seu entorn. La falta de comprensió del trastorn pot generar controvèrsia i dubtes sobre la seva existència. La mostra busca mostrar la base científica del TDAH, desmitificant la percepció errònia com una moda.

L'exposició constarà de 13 panells amb les 208 afirmacions empíricament recolzades i es complementarà amb xerrades per experts en el lloc de realització. Destaca la importància d'una comprensió profunda del TDAH, ja que no només afecta l'àmbit acadèmic o laboral, sinó que és un problema de salut amb implicacions diverses.

Paral·lelament, la FCAFA-TDAH difon articles del Dr. Faraone, amb el seu consentiment, en castellà i català, a través de les xarxes socials. La iniciativa busca consolidar la informació científica sobre el TDAH per aconseguir una comprensió més àmplia i precisar que és més que un simple fracàs escolar o laboral, sinó una qüestió de salut global.

Centre Cultural La Bòbila - Plaça de la Bòbila, 1 - Telf: 93 403 26 50 (de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 22 hores Avís legal
Ajuntament de L'Hospitalet